Fromagerie

Munster – Munster-Géromé

Denne osten lages under forskjellige navn på hver side av fjellkjeden Vosges; i Alsace i øst og Lorraine i vest. I Alsace kalles den «Munster», mens den er kjent som Géromé i Lorraine. Osten har antagelig fått navnet sitt fra den lille byen Munster, eller fra det latinske ordet for «kloster» (monasterium). Munster vaskes i saltlake til den blir like myk som smeltet sjokolade. Den lages på både pasteurisert og upasteurisert melk fra Vosgiennes-kuer. Dyrene er sterke med proteinrik melk. Modningen tar minst tre uker, men det vanligste er å modne osten i to til tre måneder. Finnes både som fermier og industriprodusert. Det er en fyldig rødkittost med mye smak og aroma, klart saltpreg og kraftig melkesmak. Lokalt spises den med ristet karve eller poteter. Fikk AOC-godkjenning i 1978, og de to ulike Munster-variantene ble da forent som Munster-Géromé.