Epoisses fra Cote-d’Or og Burgund-regionen i Frankrike laget på pasteurisert kumelk. Osten vaskes i Marc de Bourgogne (et lokalt brennevin laget på rester av pressede druer) som er med på å gi osten sitt karakteristiske uttrykk. På grunn av sin kraftige aroma, ryktes det å være forbudt å medbringe den på offentlig transport i Frankrike! Smaken er imidlertid langt mindre kraftig enn lukten skulle tilsi. Osten smelter på tungen, og smaker både salt og søtt med en «melkete» avslutning.
kr 199
250g
Tomt på lager
Innholdsfortegnelse:
Pasteurisert kumelk, løpe, kalsiumklorid, melke- og modningsfermenter, salt (natriumklorid), Marc of Burgundy.
Inneholder: Melk.
Vekt: 250g.
Næringsinnhold per 100g:
Energi KJ | 1204 |
Energi kcal | 291 |
Fett (g) | 25 |
Mettet fett (g) | 17 |
Karbohydrater (g) | 0.0 |
Sukkerarter (g) | 0.0 |
Proteiner (g) | 18 |
Salt (g) | 1.8 |